ZiN inspiratie lab is een initiatief van Sligro, waarbij alle zintuigen geprikkeld worden. Het begint al bij de ontvangst. Hier word je welkom geheten door een digitale mevrouw uit het verleden die je de weg wijst. Vervolgens loop je door de gang vol history, waar Koninklijke Ruig ook een mooie centrale plek heeft. Daarna kom je in het inspiratielab waar de zintuigen op een creatieve manier geprikkeld worden gevolgd door het kooktheater met zicht op open keuken waar inspirerende trainingen worden gegeven.

In september heeft de jaarlijkse Wildtraining van Koninklijke Ruig plaatsgevonden voor de foodprofs. Deze werd georganiseerd in het ZiN inspiratielab van Sligro door Hans Jansen, accountmanager bij Koninklijke Ruig en Maikel Beljaars, topkok bij Wijnhuis De Blauwe Camer.
Tijdens de training werden diverse gerechtjes met wild bereid én geproefd om de zintuigen van de te prikkelen. Want de mogelijkheden rondom dit duurzame vlees zijn eindeloos.

De volgende gerechten werden bereid en uitgeserveerd:
– Amuse van rillet van wilde gans met toast en gerookte ham van wilde gans
– Ree, reductie van wortel, kimchii, piment
– Wilde eend met Foie Royal, krab goreng, pompoen, rauwe courgette
– Gerookte wild zwijn rack, arrabiata, basilicum, ricotta met een heerlijke rosé
– Frietje stoof – Hertenwang, gefermenteerde friet, huisgemaakte mosterd
– Hazenrug filet, saus van gebarbecuede kreeft en krab, geroosterde biet.

Aansluitend aan de training is er een lunch georganiseerd waarbij karaage van wilde gans centraal stond. Karaage is een gefituurd, Japans gerecht. Hiervoor worden reepjes gesneden van de filet of het haasje en gemarineerd in de Ponzu. Dit is en frisse, Aziatische marinade van yuza-azijn, sojasaus en bonito. Vervolgens door de aardappelzetmeel gehaald en ca. 3 minuten verwarmd in de frituur. Heerlijk in combinatie met wasabimayonaise en kimchi.

Benieuwd geworden naar de trainingen die Koninklijke Ruig verzorgt?
Volg ons op:
Instagram: ruigwildgevogelte
Facebook: Koninklijke Ruig – Wild & Gevogelte
LinkedIn: Koninklijke Ruig

Of kijk op: https://zin.sligro.nl/

Meer inspiratie?

Nog meer lezen? Graag! We publiceren doorlopend mooie recepten, innovatie concepten en het meest opvallende nieuws. Alles wat je als echte foodie of foodprofessional nodig hebt dus!

Heb je nog vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact met ons op. Onze specialisten helpen je graag.