Zoete-aardappelsoep met eend

Recepten, Wild & Gevogelte

Bereidingswijze

  • Verhit de boter in een soeppan en bak hierin de zoete aardappel met de sjalotten, knoflook en bleekselderij in 10 minuten lichtbruin. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.
  • Kook op lage stand in circa 20 minuten alles gaar. Maal glad in de blender of met een staafmixer. Proef en breng op smaak met peper en zout.
  • Verwarm intussen de eendenbout. Pluk de eend en verdeel het vlees en vel over kommen, borden of koppen.
  • Rooster intussen de pecannootjes in 5 minuten krokant. Meng met de rozemarijn.
  • Schep de soep op de eend en garneer met het pecan-rozemarijnmengsel.

Ingrediënten, voor 6 personen

  • 20 g boter
  • 600 g zoete aardappels, geschild en in blokjes
  • 2 sjalotten, in ringetjes
  • 2 teentjes knoflook, in plakjes
  • 1 stengel bleekselderij, in reepjes
  • 1 liter groentenbouillon
  • 1 gekonfijte eendenbout
  • 2 el pecannoten
  • 2 el rozemarijnnaaldjes
    Eendenbout gekonfijt, blik 400 gram

    Artikelnummer: 110130

    Werken bij Ruig

    Op zoek naar een leuke baan? Je vindt al onze vacatures op onze speciale vacaturewebsite Werken bij Ruig. Naast de nieuwste vacatures, geven onze collega’s je ook letterlijk een kijkje in onze keuken en delen ze waarom werken bij Ruig zo bijzonder is.

    Nieuwsgierig geworden? Neem snel een kijkje en laat je inspireren door de levendige wereld van wild en gevogelte!