Zomerse salade met Nieuw-Zeelands hert

Recepten, Wild & Gevogelte

Verwarm voor de vinaigrette de wijn, de azijn en de opengesneden vanillepeul licht gedurende 30 minuten. Voeg de honing en de mosterd toe en roer met de olie. Maak de dressing af met peper en zout.

Maak de avocado schoon, snijd in partjes en marineer met olijfolie, citroensap, peper en zout.

Bereid de hertenbiefstuk op de BBQ tot een kerntemperatuur van ca. 45°C. Kruid met peper en zout en laat rusten gedurende 20 minuten. 

Snijd segmenten uit de sinaasappel en de grapefruit. Dresseer de avocado en het citrusfruit op een bord, snijd dunne plakjes van de biefstuk en leg op het citrusfruit. Leg de mesclunsalade erbij en druppel de vanillevinaigrette overheen.

Ingrediënten

Mesclunsalade
380 g Nieuw-Zeelandse hertenbiefstuk
1 avocado
1 limoen
Olijfolie
Peper
Zout
1 sinaasappel
1 roze grapefruit

Voor de vanillevinaigrette

20 g honing
15 g Franse mosterd
1 vanillepeul
100 ml Rieslingazijn
100 g notenolie
150 g zonnebloemolie
150 ml Rieslingwijn

Meer inspiratie?

Nog meer lezen? Graag! We publiceren doorlopend mooie recepten, innovatie concepten en het meest opvallende nieuws. Alles wat je als echte foodie of foodprofessional nodig hebt dus!

Heb je nog vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact met ons op. Onze specialisten helpen je graag.